top of page
AGENDA

16 Februari 2023: Lezing over kasteel Beverweerd

Kasteel Beverweerd heeft een lange geschiedenis. Het is in de dertiende eeuw gebouwd als woontoren langs de Kromme Rijn bij Werkhoven. De oorspronkelijke rechthoekige woontoren is talloze malen verbouwd en uitgebreid en groeide uit tot een onregelmatig kasteel met twee torens aan de rivierzijde. 

Op 16 februari 2023 houdt Saskia van Ginkel-Meester een lezing over de bouwkundige kant van het kasteel. Deze lezing is een aanvulling op het uitgebreide artikel dat in september verscheen in het tjidschrift van de Historische Kring Tussen Rijn en Lek. 

Saskia van Ginkel-Meester is meer dan twintig jaar als bouw- en architectuurhistoricus onderzoeker werkzaam geweest. Zij heeft zich gespecialiseerd in kleuronderzoek als onderdeel van het bouwhistorisch onderzoek. Ze is redactielid, houdt zich bezig met het inrichten van tentoonstellingen en is adviseur op het gebied van geschiedenis en architectuur.

 De lezing wordt op 16 februari 2023 gehouden in het Wapen van Werkhoven (Herenstraat 31, 3985 RR Werkhoven) en begint om 20.00 uur. Het einde verwachten we rond 22.00 uur.

 

De toegang is gratis.


bottom of page