top of page

Verzamelen en  plakken maar……… Jumbo-album Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek

In de lange traditie van verzamelalbums bij de “boodschappen” – wie kent niet de beroemde “Verkade” albums, is er vanaf 4 januari 2023 een nostalgisch verzamelalbum over Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek verkrijgbaar bij de Jumbo in Wijk.

Voor maar € 2,- koopt men het boek (of gratis bij € 25,- aan boodschappen). Bij elke € 10,- boodschappen krijg je een pakketje met (vaak bijzondere) foto’s over het recente verleden van de gemeente Wijk bij Duurstede, waar sinds 1996 ook Cothen en Langbroek toebehoren. Een mooi initiatief waar de burgemeester Iris Meerts haar waardering over uit spreekt; het Wijks Literatuurfonds en de ‘Jumbo’ familie van Beek een bijdrage aan hebben geleverd en wij als bestuur van de Historische kring Tussen Rijn en Lek graag onze waardering voor uitspreken. Het boek is thematisch ingedeeld en bevat een schat aan wetenswaardigheden uit het verleden. Dat kan een historische kring natuurlijk alleen maar waarderen.

Veel mensen vinden het trouwens leuk om te verzamelen. Er ontstaan nu al “clubjes” bij de kassa, die met elkaar afspreken dubbele plaatjes te gaan ruilen.

Het is dus ook nog eens een gezellige sociale bezigheid. En daarbij leer je – al verzamelend en plakkend  – veel van de geschiedenis van Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek. Op school is geschiedenis tegenwoordig helaas geen belangrijk vak meer.

Dus…….. wellicht ook  handig als je nog eens mee gaat doen met “De Slimste Mens” quiz, waar recent bleek dat geen enkele (redelijk jonge) deelnemer meer iets wist over Bonifatius.  Die zette nota bene ooit in 716 voet aan wal in Dorestad (de voorloper van het huidige Wijk bij Duurstede).

bottom of page